Surfski vid Kapellskär

Surfski vid Kapellskär

Jag och Janne tog varsin Surfski och sjösatte i Kapellskär (lämnade en bil i Gräddö) och ägnade oss först åt lite lek i vågorna som blir bra på Kapellskärs strand vid sydliga vindar, svallen från diverse båtar och framförallt finlandsbåtarna ger mycket stök och kul vågor.
Efter ett antal rundor så tog vi oss uppför leden utanför Kapellskär mot Gräddö där med vinden gjorde resan riktigt kul och utmanande med farter på upp emot 12-13km/h med 18km/h i korta peakar.
Sen klantade jag till det rejält utanför Räfsnäs där en stor bogserbåt stod med varv i maskin och tryckte fast ett större mudderverk?
Bakom bogserbåten så uppstod det en massa virvlar som jag gick alldeles för nära, virvlarna i sig var ingen fara men med så mycket luft i vattnet så det blev en 180 graders sväng och så låg man i vattnet bakom bogserbåten, försöket med att stötta med paddeln i virvlarna gjorde bara att paddeln gick rakt ner i vattnet med mig efter.
En re-entry var inte att tänka på i stöket bakom båten, så jag försökte simma med surfskin bort från virvlarna vilket var ett djäkla slit som tog ca 15 minuter och då var jag rejält trött av simturen i kraftigt strömmande vatten så det var bara att simma iland och hämta andan.

Allt gick bra men lärdomen att aldrig gå för nära större båtar lärdes ut den hårda vägen, sen fick vi en behaglig resa in mot Gräddö

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *