Paddling och test av paddelkläder

Paddling och test av paddelkläder

Idag bjöd Lördagen på hyfsat väder men kallt – det hade snöat på natten och bara ca 3 grader i luften när vi gav oss iväg och gissningsvis 7-9 grader i vattnet, perfekt dag att testa paddelkläder tänkte jag 🙂

Efter avslutad paddelrunda med Fangern på ca 9km i skapligt tempo så hoppade jag i vattnet med mina kläder från Reed Chillcheater. Jag hade deras tunna variant på mig och ingenting under, trots en paddling i bra tempo i nästan 1 timme så var jag inte svettig eller frusen trots en kylig dag. 
När jag hoppade i vattnet så kommer det in en smula vatten i midjan (har neopreneshorts som klämmer ihop byxor och tröja) men inga mängder att tala om. Jag låg i vattnet i ca 1-2 minuter utan att bli direkt kall så slutsatsen är att man fixar ett kortare bad, typ välta och klättra tillbaks i kajaken med dessa kläder, det blir säkert lite kallt om man ligger i längre, men absolut ingenting farligt och hade jag haft på mig den tjockare fleecevarianten så hade jag säkert klarat mig ännu bättre. Hade jag paddlat i en torrdräkt i en timme i 9-10 km/h tempo så hade jag förmodligen badat i svett. Ska tilläggas att jag hade tunna neopreneskor och tunna handskar i neoprene när jag hoppade i vattnet (inga handskar när jag paddlade) Efter badet så paddlade jag tillbaks till kajakförrådet  (kortare sträcka) sen när jag hoppade upp på land så är jag forfarande inte frusen utan kan i lugn och ro stå kvar utomhus och fixa med kajaken/ snacka lite innan hemgång

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *