Liggunderlag

Liggunderlag

Jag har 3st olika liggunderlag som alla 3 är uppblåsbara och i ungefär samma prisklass (ca 1700-2300kr), samtliga har livstidsgaranti och kvaliten är på topp

1. Sea to Summit Ultra Light Insulted 198x64x5 * R3.1 * 595g Large
Detta liggunderlag är ett väldigt bra liggunderlag som är enkelt att fylla på och tappa ur med luft, underlaget är relativt tyst och isolrerar hyfsat från kyla, vikt och packmått är riktigt bra, komforten är oxå helt ok -jag har dock känt av ett ojämt underlag om inte liggunderlaget har varit maximalt uppblåst, detta underlag är även det tunnaste av mina liggunderlag. Av de 3 underlagen så är detta något billigare än de övriga – Ett utmärkt alternativ om man är lättare än mina 110kg.
+ Prisvärt
+ Packmått och vikt
– Lite för tunt för mig

2. Thermarest NeoAir XLite 196x63x6,4 * R4,2 * 460g Large
Det är relativt enkelt att fylla på med luft om man köper till deras ”pumpsack” däremot så är utsläppet av luft lite tålamodsprövande, Liggunderlaget är känt för att vara prassligt och visst låter det om underlaget så är man känslig mot ljud när man rör sig i sömnen så är inte detta något för dig, jag har dock inga problem att somna 😎. Underlaget isolerar riktigt bra mot kyla och jagar man vikt och packmått så är detta ett toppenalternativ. Underlaget har en nackdel i att jag ofta vaknar på sidan av ligggunderlaget då ytan är ganska ”halkigt” 
+ Packmått och vikt
+ Skönt att sova på
+ Lätt att blåsa upp med en ”Pumpsack”
+ Isolerar bra mot kyla
– Prassligt (om man är ljudkänslig)
– Trögt att få ut luften (nyare modeller skall visst vara bättre)
– Man glider lätt av underlaget om man tältar på en sluttning

3. Nemo Qasar 3D Insulated 193x64x9 * R3,3 * 935g Large Wide
Till detta liggunderlag så följer det med en pumpsack som fungerar riktigt bra, efter bara 4-5 fyllda ”säckar” så är den fylld och att tömma den går riktigt fort. Ljudmässigt så är detta det tystaste underlaget och ytan som är fleeceliknande gör det skönt mot huden och framförallt så halkar man inte av liggunderlaget lika lätt som tex Thermarest. Underlaget är något högre vid huvudet vilket gör att kudden stannar kvar bättre på plats och detta underlag är mitt absolut skönaste att sova på vilket delvis förklaras av att det är det tjockaste underlaget.
+ Sovkomforten som är grym
+ Sträv yta så att man inte halkar av så lätt
+ Högre vid huvudet
+ Lätt att blåsa upp med den medföljande ”pumppåsen” och att ta ur luft
– Packmått och vikt (oftast inget problem i en kajak)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *