Kajakvagn

Kajakvagn

En kajakvagn är en bra sak, speciellt om man som jag ofta är ute själv och paddlar (även nya bansträcknigen på tex DKM kräver en vagn om man paddlar havskajak). Med hjälp av en vagn så kan man utan problem dra kajaken flera kilometer utan större ansträngning. Min första vagn köpte jag på Biltema för en mindre summa (innan jag köpte takräcke så drog jag alltid ner kajaken till havet, en sträcka på ca 2 km), vagnen rullar bra och gör sitt jobb men då den inte gick att få ner i bakre packluckan (hjulen går dock att ta av och stuva ner) så måste man ha själva ramen uppe på däck. Efter debacklet i DKM då vagnen tappade ett hjul, brickor och lagerbanor och sprintar spreds ut i gruset (jag har plockat isär den och gjort rent den i efterhand) och att jag vid samtliga lyft skulle krångla med att spänna fast ramen på däck (det blir ju 14 st av/på i DKM) så sneglade jag på en mindre och smidigare vagn och köpte då en vagn från Sea to Summit. Den här vagnens ram går ner i luckan där den ryms tillsammans med de avtagbara hjulen, hjulen är till skillnad från Biltemas punkteringsfria och till vagnen så följer det med spännremmar som sitter fast på vagnen. vagnen rullar precis som Biltemas väldigt lätt.

Biltemas vagn
+ Pris (ca 500kr?), bredd på vagnen så den klarar även väldigt breda kajaker
– Saknar spännremmar, däcken kan tappa luft, ramen går inte ner i en packlucka, lite ”rasslig” konstuktion

Sea to Summits vagn
+ Ramen och hjulen går ner i luckan, punkteringsfria däck, ingår spännrem, enklare att ta av/på hjulen då man slipper krångla med 4 st brickor, känns rejäl
–  Priset (ca 1000 kr, som vanligt – man får vad man betalar för), möjligen problem med breda K2 kajaker? (inte testat ännu…)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *