Kajakfix – Flytt av sits

Kajakfix – Flytt av sits

Då jag har haft problem med att ta mig i och ur Taranen med min längd, tidigare har jag sågat bort knästöden och idag testade jag att flytta bak sitsen 4,5 cm. Det behövdes plastas på en bit på sitsen (1.) för att få till ett fäste och plastjobbet skall slipas ner och göras snyggare när vädret är lite behagligare att jobba i. Det gjorde en stor skillnad vid i och urstigning.

Enda frågetecknet jag hade var om man flyttar bak tyngdpunkten om det kan påverka kajaken på något sätt särskilt i stökig sjö, vilket jag inte alls har märkt av.
Bandet som fungerar som ryggstöd har en förmåga att glida ner men jag provade att borra ett hål i sitsen där jag fäste ett buntband som har hållit bandet på plats (2.)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *