Höstpaddling med sälbesök

Höstpaddling med sälbesök

Tog ut Taranen från Räfsnäs och stack norrut i riktning mot Tyvö och Idö, tanken var att hitta en tältplats långt ut i Havssvalget men då SMHI lade en klass 1 varning på söndagen (som dom senare drog tillbaka 😠) så fick det bli enbart en dagstur. Stannade till på nord-östra Lidö för käk och passade på att testa min nya grill från UCO mini flatpack en smidig sak som är lätt att ta med och rymmer lätt 2 skapliga biffar, den följer med fler gånger.
På hemvägen så blev det nästan mörkt och jag var rätt säker på att det var en säl en bit framför kajaken som jag såg söder om Lidö, vilket strax skulle visa sig stämma.

När jag paddlade över Lidöfjärden mot Räfsnäs med tända lanternor så dök sälen upp igen, den här gången bara ca 5-10m på babords sida om kajaken, så nära har jag aldrig varit en säl – djädrans vad stora dom är på nära håll, givetvis så dök Mr Navy Seal under ytan innan kameran kom fram ur fodralet i flytvästen, (varför i he%¤*#e hade jag GoPron på däck under utresan men inte på hemvägen..) paddlade sen lite fram och tillbaka och vips så var sälen där igen med det obligatoriska frustande/fnysandet, den här gången lite bakom min kajak, sen passerade en större turbåt från Waxholmsbolaget och efter det så försvann tyvärr sälen 😲 men en riktigt häftig upplevelse med sådan närkontakt.
Att jag på samma resa såg både älg, rådjur och hare visar på att hösten är bästa årstiden för paddling och djur-spaning. Mörkerpaddling i lugna förhållanden är en häftig upplevelse som jag gör alldeles för sällan, att sakta paddla i tystnad och se fyrar tändas upp och se båtar på avstånd med tända lanternor är grymt coolt 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *