Förankra ett tält

Förankra ett tält

I 99 fall av 100 så hittar man alltid stenar i bra storlek när man skall förankra ett tält (eller såklart mjukt underlag med vanliga tältpinnar). Men jag har råkat ut för att man klättrar iland på en brant ö i yttersta skärgården inte hittar några vettiga stenar. Då måste man lösa det med att knacka ner någon kil i sprickor i berget, även vid ett rejält blåsväder så kan det vara skönt med en bra förankring.
Jag har 3 varianter med mig ut: egentillverkade muttar med en ögla att fästa tält-linorna (vänster på bilden) färdiga kilar (grönt snöre på bilden) eller kilar som bergsklättrare använder( de med stålvajer). Alla varianter funkar bra men visst är det lättare att få loss kilarna som är ”köpta” tycker dock att mina hemtillverkade duger gott, jag har testat att luta mig bakåt hängandes i ”muttrarna” och dom håller för mina 112kg . Något som sällan behövs men är helt nödvändigt om man råkar på ett ställe utan stenar eller om man behöver ”stormsäkra” tältet på ett utsatt ställe. De köpta kilarna är inköpa på Kajak & Uteliv

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *